Het continent Afrika heeft veel te bieden voor toeristen, niet alleen voor wie graag aan het strand wil liggen, maar ook voor backpackers. Maar omdat je niet het hele continent in één keer kunt bezoeken, lichten we in dit artikel één bestemming uit: Zuid-Afrika! Verder geven we nog een paar algemene tips voor backpacken in Afrika. Deze gaan voornamelijk over dingen die je zeker niet moet vergeten mee te nemen en over plaatsen die je zeker moet bezoeken.

De hotspots van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een enorm divers land, waar voor iedereen wel iets te doen en te zien is. Enkele plekken die iedereen gezien moet hebben, zijn natuurlijk de grote steden zoals Kaapstad en Johannesburg. Maar daarnaast heeft het land nog veel meer te bieden, zoals de Baviaanskloof, een nog vrij onbekend natuurgebied waar je veel bavianen zult vinden. En voor wie van wandelen houdt, zijn er ook genoeg mogelijkheden: onder andere de Otter Trail en Harkerville zijn zeker de moeite waard. Deze eerste route duurt 5 dagen, de Harkerville route duurt 2 dagen. Voor beide tochten heb je een vergunning nodig. In het filmpje hieronder is een impressie te zien de Otter Trail.

Van schoenen tot EHBO-spullen tot zaklampen

Naast de standaardspullen zoals kleding en je paspoort, is er nog een aantal andere dingen waar je aan moet denken als je gaat backpacken in Afrika. Als backpacker zul je waarschijnlijk veel lopen en daarom is het van belang om comfortabel schoeisel mee te nemen plus regenkleding voor onverwachte weersomstandigheden. Deze kunnen namelijk zeer heftig zijn in Afrika.

wereldstekker

Praktische reisstekker

Verder is het belangrijk dat je altijd beschermd bent tegen de hitte en tegen insecten. Zorg dus voor bedekkende kleding, een pet of hoed en insectenafweermiddel zoals DEET. Ook EHBO-spullen en je vaccinatieboekje zijn een must om mee te nemen.

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met de elektriciteitsvoorzieningen op je plaats van bestemming: neem de juiste oplaadsnoeren mee voor je camera en telefoon en vergeet je wereldstekker niet. Neem ook altijd een reservelampje en batterijen mee, zodat je altijd licht kunt maken. Alle benodigdheden komen uiteindelijk samen in jouw backpack, dus zorg ervoor dat je een praktische en geschikte rugzak mee op reis neemt. Meer tips en reisbenodigdheden vind je hier.

Tags