Wie in Afrika op safari gaat heeft de ‘Big Five’ hoog op zijn lijstje staan. De term komt uit de jagerswereld. Jagers vonden deze top 5 de meest begerenswaardige jachttrofeeën. Het gaat om de leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant. Deze dieren zijn gevaarlijk maar het betekent niet dat ze ook de meeste menselijke slachtoffers maken. Dat staat nog altijd op naam van de ‘vegetarische’ nijlpaard. Vaak is hij niet op doden uit maar als hij zich bedreigd voelt is zijn zware lichaam te sterk voor zijn tegenstander.

Waar?

The big 5 kan je allemaal tegenkomen in het bekende Krugerpark in Zuid-Afrika. Maar het land heeft nog meer wildlife & safariparken die de mooiste plekjes van het land vertegenwoordigen en waar je de geroemde big five kan spotten.

Hoe?

Je kunt ervoor kiezen om met een reisorganisatie door het park te trekken. Alles is dan geregeld en samen met de andere toeristen hoop je de dieren te spotten. Een andere optie is om met de lokale bevolking op pad te gaan. Zij zijn opgegroeid in deze omgeving en kennen de beste plekjes. Bovendien stimuleer je zo direct de economie, geld dat anders via een omweg maar gedeeltelijk bij de mensen terecht komt.

De beste tips

Voor het vastleggen van wildlife zijn er heel wat tips te vergeven. Het belangrijkste is dat je goed voorbereid moet zijn op wat komen gaat. Weet wat je wilt gaan fotograferen en zorg dat je een goed toestel hebt. Als je net een nieuwe hebt aangeschaft, oefen er dan eerst mee. Zo ken je alle knopjes en functionaliteiten en hoef je je daar niet meer druk over te maken. Denk vervolgens goed na over de setting. Wil je fotograferen bij daglicht of als de avond valt? Ga je voor een close-up of voor een wijd shot? En vanuit welk perspectief komen de dieren het beste uit. Wanneer je een andere houding aanneemt geeft dit gelijk een heel ander beeld. Meer weten? Lees dan een uitgebreide top 10 beschrijving zodat je de beste wildlife foto’s thuis aan de muur kunt hangen!

krugerpark

Tags