Muziek kom je overal tegen in Ghana. Zo’n vijftien jaar geleden overheerste de traditionele muziek nog. Inmiddels heeft de elektronische muziek een aardige inhaalslag gemaakt. Ghanese muziek is zelfs in Europa tegenwoordig heel populair. Azonto is de nieuwste dans en muziek hype en die is afkomstig uit Ghana. Via YouTube is deze stijl in heel korte tijd enorm populair geworden en over heel Europa verspreid. De swingende muziek is erg aanstekelijk en het is moeilijk om stil te blijven staan.

Ontstaan van Azonto

De Azonto ontstond uit een traditionele dans- en muziekstijl uit de buurt van Tema, een havenstad aan de kust van Ghana. Studenten van middelbare scholen ontwikkelden deze nieuwe muziek- en dansvorm. Er zijn nog steeds veel wedstrijden en nieuwe danspasjes komen er dagelijks bij.

Danspasjes

Azonto is een dans waarbij het hele lichaam beweegt. De benen zijn licht gebogen, zoals dat ook bij traditionele dansen het geval is. De eerste bewegingen waren gebaseerd op huishoudelijke klusjes zoals strijken, was ophangen, eten koken of telefoneren. De dans is niet moeilijk te leren en heeft een hele positieve uitstraling.

Tags