Op 5 december 2013, bijna een jaar geleden inmiddels, overleed Nelson Mandela op 95-jarige leeftijd. De Zuid-Afrikaanse apartheidsstrijder is nog zeker niet vergeten. Niet alleen in Afrika, ook in Amerika wordt hij herdacht.

Een monument in Skylawn park

Om hem te blijven herinneren, kunnen inwoners van de Verenigde Staten zelf een monument voor Mandela ontwerpen. Ontwerpers kunnen tot 15 oktober hun ontwerp inleveren op www.nelsonmandela-memorial.com. Een vakkundige jury zal vervolgens kiezen wel ontwerp in het Skylawn park geplaatst zal worden.

Mandela on the Mountain

Wanneer het monument uiteindelijk geplaatst zal worden is nog niet bekend. Wie een reis maakt naar het geboorteland van Mandela, kan wel al een aantal monumenten bezoeken, zoals het Nelson Mandela Capture Monument, op de plaats waar hij in 1962 gevangen werd genomen. Of het Boxing Mandela Statue, dat Mandela als echte vrijheidsstrijder laat zien. Daarnaast wordt nog gewerkt aan het spectaculaire concept Mandela on the Mountain, waarbij het gezicht van Mandela wordt afgebeeld in een rotswand bij Kaapstad.

Tags