Een andere cultuur bezoeken is altijd bijzonder. Natuurlijk ga je langs bekende bezienswaardigheden. Maar wie de cultuur echt wil ervaren, gaat ook naar de minder bekende plekjes en mengt zich onder de ‘locals’.

Neem een uitnodiging aan

Wie rondreist in Ghana zal snel merken dat de bevolking bijzonder gastvrij is. Je hebt snel aanspraak en wordt makkelijk uitgenodigd. Krijg je zo’n uitnodiging om bij iemand te komen eten, of om een bruiloft of begrafenis bij te wonen, sla die dan zeker niet af. Je hoeft je niet bezwaard te voelen. Ghanezen zullen zich eerder beledigd voelen wanneer je de uitnodiging afslaat. Een bruiloft of begrafenis in Ghana is een bijzondere belevenis die je niet snel zult vergeten. Denk er wel aan om je kleding aan te passen aan de gelegenheid en zorg ervoor dat je wat geld bij je hebt. Het is gebruikelijk om een donatie te doen als bijdrage in de kosten.

Bezoek een lokale markt

Een bezoek aan een lokale markt is zeker een aanrader. De markt in Kumasi is de grootste. Hier is het dan ook altijd erg druk. De meeste dorpen en steden hebben een vaste marktdag. In Accra is er op veel plaatsen iedere dag een markt. Je komt bij zo’n bezoek echt in contact met de bevolking en je ziet wat van de kruiden, specerijen, voedingsmiddelen en andere producten die er te verkrijgen zijn. Verder koop je er de lekkerste verse pindakaas en kun je er handgemaakte sieraden kopen. Houd er rekening mee dat je altijd wat moet afdingen op de prijs, dat hoort erbij.

Markt in kunasi

Tags