Wanneer we spreken over het continent Afrika, denken veel mensen waarschijnlijk aan armoede, ontwikkelingshulp en corruptie. En dat is jammer, want het continent heeft juist zoveel positieve aspecten. Het is continu in beweging en hard op weg om een stuk welvarender te worden.

Zo heeft Afrika als één van de weinige continenten te maken met een forse economische groei. Tussen 2013 en 2015 zal de groei boven de 5 procent per jaar zijn, is de voorspelling van de Wereldbank. Reden voor de groei zijn toenemende investeringen (sinds de kredietcrisis investeren steeds meer beleggers in Afrika), hogere grondstofprijzen en een aantrekkende wereldeconomie. Met andere woorden: Afrika is het continent van de toekomst!

Bedrijven zien kansen
Steeds meer bedrijven zien kansen in Afrika. Grote Nederlandse bedrijven als Unilever, Philips en Heineken hebben dat al langer in de gaten: in Afrika is geld te verdienen nu Afrikanen steeds meer te besteden krijgen. De omzet van Unilever stijgt in Afrika bijvoorbeeld meer dan twee keer zo hard als in de rest van de wereld. De armoede in Afrika neemt dan ook in snel tempo af en er is een middenklasse aan het ontstaan. Daarnaast is er een grote informele economie, waardoor Afrikanen nu al veel meer geld kunnen besteden dan buitenstaanders denken.

Toerisme
Daarnaast is de toeristische sector een grote bron van inkomsten voor veel Afrikaanse landen. In het noorden zijn landen als Marokko en Tunesië steeds meer in trek. In het zuiden is vooral in Zuid-Afrika de toeristische sector aan een flinke groei onderhevig.

Dit en nog veel meer onderwerpen maken Afrika uitermate interessant om over te schrijven. Op deze website brengen we dan ook artikelen over dit soort onderwerpen. Want Afrika is het continent van de (nabije) toekomst!