Een goede start van je vliegvakantie

Eind van het jaar, wat ben ik aan vakantie toe! Toch kan de vakantie zelf soms tegenvallen. Dat is met name de aanloop naar de vakantie toe. Er komt vaak meer bij de organisatie kijken dan je van te voren bedenkt.  En met name de reis naar de bestemming toe kan dramatisch zijn. Maar als je dan eenmaal op locatie bent, zijn al die zorgen lang vergeten.

Maar hoe kan je nou die weg naar de vakantie toe soepeler maken? In deze blog geef ik je daar een aantal tips voor.

Vertrek vroeg

Wanneer je je op weg naar je bestemming gehaast voelt, gaat er al iets fout. Vakantie is ontspanning, dus mijd stress. Lees liever nog even een krantje met een kopje koffie voor je het vliegtuig instapt, dan dat je moet racen naar de terminal. Houd ook het weerbericht in de gaten voor mogelijke vertragingen zodat je niet voor verassingen staat. Tevens hebben de vroegste vluchten het minste kans op vertraging.

Laat jezelf verwennen

Als je dan eenmaal vroeg op het vliegveld bent, blijf dan niet wachten bij de gate. Op veel vliegvelden zijn allerlei luxe lounges, zelfs massage-plaatsen en shops. Deze zijn er voor jou, niet alleen voor de elite. Ook als je met de familie reist zijn er speciale familie-lounges. Zo ga je optimaal ontspannen het vliegtuig in.

Check je tassen

Een goede tas is het halve werk wanneer het op reizen aan komt. Bij iedere reis past een andere tas. Ga je langere tijd weg? Investeer dan in een goede reiskoffer met ruime inhoud, zoals een american tourister. Meer vakjes en compartementen in de koffer helpen je je spullen te organiseren. Houd ook goed het formaat van de tas in de gaten, met name wanneer je vliegt. Ook zijn er allerlei tips op YouTube te vinden hoe je je tas het beste kan inpakken!

Handbagage of afgeven?

Steeds vaker kiezen mensen er voor om hun spullen zo compact mogelijk te vervoeren in handbagage tassen, zodat ze geen bagage in hoeven te checken. Als het je alleen om de extra tijd gaat op het vliegveld, kan je ook overwegen je bagage van te voren op te sturen naar de locatie. Als je met veel kinderen reist, kan het ondanks de wachtrij juist handig zijn je bagage af te geven, zodat je meer handjes over hebt om je kinderen bij je te houden.

Maak van te voren deze afwegingen, zodat je je reis op het vliegveld zo gestroomlijnd mogelijk organiseert!

Leave a comment