Let there be light!

Verlangen naar een warm bad

In mijn huis staat een meubelstuk dat ik, sinds ik twee jaar geleden ben ingetrokken, nog niet heb gebruikt: het bad. Eigenlijk heb ik er nooit oog voor gehad. Maar nu de gure, koude en regenachtige maanden zijn aangebroken neemt de verleiding van het bad toe. Er is echter een probleem dat me van een avondje badderen weerhoud. Ik ben namelijk vrij ongeduldig van aard, dus in bad zitten nietsen ben ik heel gauw zat. Het lijkt me heerlijk een boekje of tijdschrift te lezen, maar ook dit is geen optie. De badkamer is namelijk simpelweg te donker. Zeker met mijn slechter wordende ogen heb ik best helder licht nodig om überhaupt te kunnen lezen. Als tussentijdse oplossing heb ik al eens met kaarsjes in bad gezeten. Hoewel dit heel sfeervol was, was het niet zo praktisch. Een zaklamp was daarentegen weer net iets te weinig sfeer… en een lampje naast het bad zetten vond ik weer een wat eng idee.

Time for a change

Tijd dus om het probleem aan te pakken. Na twee jaar hebben we thuis eigenlijk bijna alle verbeterpunten in huis al onder handen genomen. Zo hebben we een uitbouw gemaakt in de woonkamer, vloerverwarming gelegd op de slaapkamers en een dakkapel geplaatst op zolder. Het enige wat nog resteert is de badkamer.

Ik besloot wat voorverkennend onderzoek te doen. Toen ik In de meubel winkel met mijn donkere badkamer probleem aankwam, werd ik geadviseerd GU10 LED spots te kopen. Deze lampjes kunnen direct op het stroomnet van 230 Volt worden aangesloten. Normale LED spots hebben eerst nog een transformator (trafo) nodig om de spanning om te zetten naar een lager voltage. Het is dus veel makkelijker om gu10 led spots te installeren. Een kwestie van gaten boren en vastklikken.  

Kerstcadeau

Mijn onderzoek leidde zodoende eigenlijk meteen tot impulsaankoop: ik heb meteen vier lampjes meegenomen. Het zat ook niet mee dat de verkoper heel vriendelijk lachte en de lampjes in de aanbieding waren. Het was zelfs een optie met dimlicht! Helaas moet de daadwerkelijke installatie nog een aantal weken op zich laten wachten, gezien mijn handige schoonvader nog op vakantie is. Ook al is de plaatsing van de lampjes relatief eenvoudig, toch laat ik het liever over aan iemand die er meer verstand van heeft. Maar het vooruitzicht dat ik met de kerst een boekje in bad kan lezen maakt me al warm! Tot die tijd blijft het bad nog even functioneren als secundaire wasmand…

Leave a comment