Rekeningen op reis

Reizen is voor veel mensen een grote droom. Op ontdekking gaan, avontuur meemaken, verre oorden zien en andere culturen leren kennen. Soms wordt die droom één of twee keer per jaar voor een paar weken werkelijkheid. Maar wat nu als je bij de grote geluksvogels hoort en binnenkort je vleugels spreidt om voor langere tijd op reis te gaan? Een wereldreis bijvoorbeeld! Om dat vlekkeloos te laten verlopen, zul je van tevoren het één en ander moeten regelen. In deze blog vertel ik over een paar rekeningen die je voor je rekening moet neem voor je op reis gaat. Lees je even mee?

De vaste lasten

Als je een vaste thuisbasis hebt, die niet bij je ouders is, heb je ook een aantal vaste rekeningen die gewoon doorlopen tijdens jouw reis. Zoals je huur en je gas, water en elektra. Bereken voor je boekt goed door of je dit per maand kwijt kan zijn of dat je jouw stulpje misschien tijdelijk wilt verhuren. Ook is het handig om te kijken naar je internet abonnement. Kun je deze gebruiken op de plekken waar je naartoe gaat of heb je iets aanvullends nodig. Vaak is het lastiger om dit op de plaats van bestemming te verzorgen en dus is het handig om dit vooraf te doen.

Extra’s onderweg

Nu heb je de dingen voor het thuisfront duidelijk voor je en is het tijd om de reis te plannen. Waar ga je naartoe en wat heb je nodig. Zo zijn er bestemmingen die je alleen mag bezoeken wanneer je een visum hebt. Dit moet je dan wel van tevoren aanvragen anders strand je straks op het vliegveld in een vreemd land. Ook kan je op de website van de overheid checken welke landen veilig zijn en waar je beter niet naartoe kan. Daarnaast moet je nagaan of je bepaalde vaccinaties nodig hebt. Deze moet je van tevoren halen en daar kan je gewoon een afspraak voor maken bij de GGD.

Bestemming van je geld

Als laatste kan het echte plezier beginnen. Afhankelijk van waar je precies naartoe gaat, zal je budget er anders uitzien. Zo kunnen vliegtickets naar Azië flink in prijs oplopen maar eenmaal daar is de prijs van leven heel laag. Je slaapt al in een hostel voor 3 euro per nacht! En een volledige maaltijd scoor je voor diezelfde prijs. Op die manier houd je het wel een poosje uit.

Leave a comment