rondreis-Zuid-Afrika

Waarom jij een reis naar Zuid-Afrika moet boeken

Sommige steden en landen in de wereld moet je gewoon minstens één keer in je leven gezien. Dit geldt bijvoorbeeld voor Amsterdam, New York en Londen maar ook voor Australië, Canada en Zuid-Afrika. In dit blog geven we je graag een paar geven redenen waarom een rondreis door Zuid-Afrika misschien wel jouw volgende vakantiebestemming moet zijn. Een korte samenvatting alvast? De prachtige natuur, Kaapstad en uiteraard een bezoekje aan de “Big Five”.

De adembenemende landschappen

De Rocky Mountains in Amerika zijn niks vergeleken bij de prachtige landschappen van Zuid-Afrika. In dit land vindt je namelijk ook valleien, reservaten en bergen die tot boven de wolken reiken en dat is nog geen eens alles. Naast de hoge landschappen is dit prachtig land ook nog eens voorzien van langgerekte steppen en savannes maar je, je ogen uit kunt kijken. De meest uiteenlopende dieren lopen hier in het wild rond en die wil je toch graag een keer met je eigen ogen bewonderen.

De “Big Five”

In Zuid-Afrika vindt je hordes aan prachtige dieren die in dit land nog steeds in het wild kunnen leven. De Big Five zijn waarschijnlijk de bekendste wilde dieren. Weet je nog welke dieren tot deze groep behoren? De leeuw, de olifant, het luipaard, de neushoorn en de buffel natuurlijk. Maar naast de Big Five leven er in de land nog zoveel meer prachtige dieren die een bezoekje waard zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de meerkatten, de zebra’s, de giraffen, de antilopen, de struisvogels en ga zo maar door. Dit land heeft meer wilde dieren dan dat jij op twee handen kunt tellen.

Op safari

Hoe en waar je deze dieren het beste kunt spotten? Hiervoor kun je het beste op safari gaan. Safari’s zijn speciaal georganiseerde ritten door de natuur. De verkenners die meegaan als gids op deze safari’s weten precies waar de dieren leven en waar en wanneer je ze het beste kunt zien. Daarnaast verstoor je met deze safari’s ook niet zomaar het leven van de wilde dieren. Dier en natuur blijven hierdoor onaangetast terwijl je toch kunt genieten van het prachtige aanzicht

Een bezoek aan kaapstad

Last but not least, Kaapstad. Kaapstad wordt ook wel een van de prachtige steden van de hele wereld genoemd. Om deze stad te ontdekken heb je minimaal een kleine week nodig. Kijk je ogen uit en geniet van alles wat deze prachtige stad en dit mooie land je te bieden hebben.

 

 

Leave a comment