Ben jij ook nu al toe aan vakantie?

Het duurt nog best lang voor het eindelijk zomervakantie is en je met je hele gezin op pad gaat. Maar die grijze dagen van januari en februari, daar wordt werkelijk niemand gelukkig van. En het lijkt dan nog langer te duren voor je er eindelijk tussenuit kan. Maar waarom zou je wachten tot de zomervakantie? Je kunt er ook tussendoor best eens tussenuit. Neem een paar dagen vrij van je werk, vraag of je kinderen bij vriendjes mogen logeren (of vraag opa en oma) en neem je lief mee op vakantie. Je zult zien, van een fijne zonvakantie knappen jullie allebei enorm op.

Een zonvakantie hoeft geen weken te duren

Je kunt gewoon een paar dagen naar de zon om je accu weer even op te laden. Je doet er wat vitamine D op en je voelt je al na een paar dagen luieren bij het zwembad alweer een stuk beter. Meer uitgerust, meer ontspannen en met het gevoel dat je er weer even tegen kunt. En dat is natuurlijk niet voor niets. Je hebt op zo'n vakantie even niks te maken met de dagelijkse beslommeringen. Geen was te doen, geen broodtrommels te vullen, geen deadlines te halen, je hoeft zelfs de hond niet uit te laten!

Een weekje op vakantie met je beste vriendin, je zus of je nicht

Wil je het even echt allemaal achter je laten, dan laat je ook je partner lekker even thuis. Je gaat dan een paar dagen op vakantie met bijvoorbeeld je beste vriendin. Eindelijk oeverloos bijkletsen zonder gestoord te worden door/van de kinderen. Niet op de klok hoeven te kijken om in de gaten te houden dat je wel op tijd bij school, de sportclub, de zwemles of wat dan ook moet zijn. Nee, gewoon heerlijk om precies 12.05 aan een cocktail bij het zwembad (dan zit namelijk de 5 in de klok) en verder nergens druk over maken.

Lukt het je om ontspannen weg te gaan?

Veel moeders zullen nu zeggen dat ze nooit zonder hun kinderen op vakantie zouden willen en dat ze het liefst ieder half uur een update van het thuisfront willen ontvangen. Toch is het, ook voor thuisblijfmoeders, wel eens fijn om eruit te zijn. Het moederschap is een fulltime baan, waar je eigenlijk nooit vakantie van hebt. Door jezelf wat qualitytime te gunnen aan een zwembad in een warm land, zul je zien dat je er daarna weer helemaal klaar voor bent. Dat is leuker voor jou, maar ook voor je kinderen en je partner.

Leave a comment