De juiste kleding voor je vakantie in Afrika!

Afrika is een prachtig continent om op rondreis of vakantie te gaan. Als je graag een rondreis maakt, kan je ervoor kiezen om verschillende safariparken af te rijden. In de ene zie je prachtig grote kuddes olifanten, terwijl je een ander park misschien weer meer katachtigen kunt spotten. Zo heeft elk park wel zijn eigen mooie kanten! En natuurlijk zijn in alle parken enorm mooie uitzichten te vinden. Daarnaast kan je, als je meer houdt van een relaxte vakantie, dit ook in Afrika vinden. Bijvoorbeeld in Kaapstand kan je heerlijk uitgebreid dineren en aan het strand liggen, maar ook het eiland Zanzibar heeft prachtige resorts om te verblijven. Voor ieder wat wils dus! Maar watvoor kleding moet je nou op zo’n reis mee? 

Het weer 

Bij Afrika denken veel mensen aan erg warm weer. Maar, dit is niet altijd het geval. Overdag, als de zon schijnt, kunnen de temperaturen inderdaad oplopen. En als je in de safari-auto zit of ergens een wandeling maakt door de natuur, wil je je natuurlijk hier luchtig op kleden. Maar waar mensen zich vaak in vergissen, is dat het ’s nachts en ’s ochtends vroeg behoorlijk koud kan zijn. Ook hiervoor moet je dus wel de juiste outfits bij je hebben, anders kan je niet lekker genieten van de mooie natuur maar zit je alleen maar te bibberen! 

Voor de warme dagen 

Voor de warme dagen is het dus fijn om je luchtig te kleden. Maar de kleding moet natuurlijk ook wel praktisch zijn! Wat ik persoonlijk altijd aanraad is om eens te kijken naar het kopen van jumpsuits voor een vakantie naar Afrika. Hier kan je je namelijk lekker in bewegen, het is luchtig en je kan er ook makkelijk een truitje of vestje overheen dragen als het wat kouder is. Bij kledingkopen.nl hebben ze heel veel keuze in jumpsuits en kan je vast iets vinden naar je smaak. Ze hebben bijvoorbeeld een rode jumpsuit, maar ook een witte jumpsuit of een jumpsuit groen! Genoeg keuze toch? 

Voor de koele ochtenden en koude nachten 

Voor de koele en soms zelfs koude ochtenden en nachten wil je écht zorgen dat je genoeg warme kleding bij je hebt. Als het begint af te koelen of het zonnetje al schijnt, dan kan een trui of vestje genoeg zijn. Maar de nachten of ochtenden voor zonsopgang moet je hier niet onderschatten. Het is dan echt wel belangrijk om meerdere laagjes te dragen of zelfs een windjack of thermoshirts. Ook als je niet van plan bent om in een tent te verblijven of om voor zonsopgang op pad te gaan, zou ik toch voor de zekerheid warme kleding meenemen. Want als je de kans krijgt om een olifant voor zonsondergang bij je lodge te zien of leeuwen ’s nachts te bekijken, dan zeg je daar echt geen nee tegen op dat moment! 

Leave a comment