Goed doel steunen in Afrika

Ben jij op zoek naar een manier om een goed doel te steunen dat zich in Afrika bevindt? Er zijn enorm veel manieren waarop jij kunt helpen. Lees in deze blog over de verschillende mogelijkheden en goede doelen die jij kunt steunen om je steentje bij te dragen.

Geld doneren aan een goed doel

Een van de meest voorkomende en efficiënte manieren is het doneren van geld aan een instantie die zich bevindt in Afrika, of zich inzet voor een bepaald doel om Afrika te helpen. Door geld te doneren maak je het mogelijk voor de organiseren om bepaalde doelen uit te voeren en dingen te bereiken die de natuur, of mensen in Afrika een handje helpen. Door geld te doneren draag je dus je steentje bij. Wij hebben hieronder wat van onze favoriete goede doelen opgesomd:

 

  • Plan international: een instantie die in Afrika zorgt voor bescherming veilig drinkwater, goede gezondheidszorg en goed onderwijs. Fijn aan deze organisatie is dat ze je na de donatie op de hoogte houden van wat ze gedaan hebben met jouw donatie.
  • SOS kinderdorpen: deze instantie is actief in 12 landen, waaronder verschillende vestigingen in Afrika. Zij versterken en verbinden families en creëren een veilig thuis voor kinderen in noodsituaties.
  • Artsen zonder grenzen: artsen zonder grenzen zendt medisch hulppersoneel uit naar landen waar een noodsituatie geldt of waar een conflict speelt.

Je kunt een van de bovenstaande goede doelen kiezen om een dopnatie aan te doen, of zelf op onderzoek gaan. Zorg ervoor dat je bij de afweging controleert of het goede doel ANBI geregistreerd is, dan kan je jouw donatie van de belasting aftrekken. Ook is het handig om van te voren aan het doel te vragen of je kunt inzien waar jouw geld precies naartoe gaat.

Zamel zelf spullen in voor een goed doel

Wat je ook kunt doen is het inzamelen van spullen, die je naar een instantie in  Afrika opstuurt. Zorg dan wel voor goed verzendmateriaal zoals kwalitatieve dozen en luchtkussen enveloppen speciaal voor verzending. Stem van te voren goed af met de instantie waar je het naar toe stuurt waar zij precies behoefte aan hebben, en begin een inzamelingsactie in je omgeving. Als je weet wat ze nodig hebben kan je een stuk gerichter zoeken en is het voor hun fijner, omdat ze dan enkel spullen ontvangen waar zij ook echt wat aan hebben.

Leave a comment