Terugkijken op een heerlijke zomer

We naderen koel weer. Of zeg maar gerust, koud weer. Sommige vinden dat geen enkel probleem en anderen zoeken alweer verhit naar invulling voor de zomer en kijken daar naar uit om de wintermaanden te overleven. Zelf heb ik het niet persé zo op koud weer maar om nu al bijna een jaar vooruit te boeken, vind ik soms wat overdreven. Toch kijk ik graag terug op de afgelopen zomer. Het was fijn, het weer was goed en de vakantieplek mag rustig het label perfect opgeplakt krijgen. Daarom vertel ik over de afgelopen zomer in deze blog. Misschien geeft het jou van binnen ook een warm gevoel als je terugdenkt aan jouw zomer en misschien doe je wat ideeën op voor de volgende warmen maanden.

Rust en ruimte

Als student mag ik genieten van lange vrije zomers. Natuurlijk werk ik dan wel maar niet aan school. En als je normaal gesproken verschillende elementen als school, werk, sporten, een sociaal leven etc. allemaal tegelijk balanceert dan is het een enorm verschil als er ook maar ééntje wegvalt. Ineens leek het alsof ik zeeën van tijd had. In het begin werd ik hier wat nerveus van maar gaandeweg kon ik meer ontspannen. Uiteindelijk denk ik dat dat het ultieme doel is van vakantie houden; ontspannen.

Een simpele vakantie

Daar komt bij dat het leuk is om af en toe weg te gaan als je vrij bent. Uitjes of vakanties. Dat ligt natuurlijk aan je budget en waar je zin in hebt. Zelf wilde ik heel graag gaan kamperen, er zijn mensen die me voor gek verklaren maar het was voor mij zo lang geleden en het leek me heerlijk om in de rust te zijn en dichtbij de natuur. Uiteindelijk heb ik wel rust gehad maar ook veel vermaak. Ik koos namelijk voor park Albatros. Samen met vrienden gingen we hier anderhalve week naartoe. Deze camping in de Toscane was perfect. Er kon van de natuur genoten worden of gezwommen in de grote zwembaden. Maar met de auto waren we zo in één van de stadjes in de buurt of gingen we boodschappen halen om thuis de barbecue aan te kunnen steken.

Doe dat altijd maar

Dus nu ik erover nadenk, word ik weer helemaal blij. En misschien kom ik wel terug op wat ik eerder zei over dat niet een jaar van tevoren willen boeken want deze zomer zou ik precies zo over willen doen.

Leave a comment